تلاش برای توسعه "اقتصاد سبز"
هر ساله دولت ها و کارشناسان محیط زیست، سالگرد "روز جهانی محیط زیست" را در پنجم ژوئن برگزار می کنند.روز جهانی محیط زیست تمامی افراد سیاره زمین با هر زمینه حرفه ای را تشویق می کند تا با همکاری یکدیگر، آینده ای سبزتر و درخشان تر را برای این سیاره فراهم کنند.
گروه بین الملل زیست نیوز- هر ساله دولت ها و کارشناسان محیط زیست، سالگرد "روز جهانی محیط زیست" را در پنجم ژوئن برگزار می کنند. هدف از برگزاری این مراسم، افزایش آگاهی نسبت به موضوعات زیست محیطی جهانی و تمرکز بر اقدام های مثبت در این زمینه است. مراسم روز جهانی محیط زیست برای اولین بار در سال 1972 برگزار شد و از آن زمان تاکنون، به یکی از ابزارهای اصلی سازمان ملل برای ترغیب افزایش همکاری دولت ها، موسسات و شهروندان در راستای حفاظت از محیط زیست مبدل شده است.
در واقع، روز جهانی محیط زیست تمامی افراد سیاره زمین با هر زمینه حرفه ای را تشویق می کند تا با همکاری یکدیگر، آینده ای سبزتر و درخشان تر را برای این سیاره فراهم کنند. مراسم امسال نیز با محوریت "اقتصاد سبز" و شعار "آیا شما در آن سهیم هستید؟" برگزار می شود. این موضوع از مردم جهان می خواهد تا حمایت خود از اقدام هایی که به توسعه اقتصادی دوستدار محیط زیست منجر می شوند را افزایش دهند.
اما اقتصاد سبز چیست؟ بر اساس تعریف "برنامه محیط زیست سازمان ملل"، اقتصاد سبز الگویی است که به افزایش رفاه انسان و برابری اجتماعی منجر شده، در شرایطی که خطرات زیست محیطی و کمبودهای اکولوژیکی را به طور چشمگیری کاهش می دهد.
به بیان ساده تر، اقتصاد سبز را می توان نمونه ای شامل میزان کربن پایین و منابع کارآمد که همگان به اندازه کافی از آنها بهره مند هستند، دانست. این اقتصادی است که بر پایه سرمایه گذاری های دولتی و خصوصی که به کاهش انتشار کربن و آلاینده های دیگر، افزایش بهره وری انرژی و منابع، و جلوگیری از نابودی تنوع زیستی و اکوسیستم ها منجر می شود، شکل می گیرد.
برخی ممکن است مفاهیم این موضوع را پیچیده دانسته و گمان کنند که مشارکت در ایجاد اقتصاد سبز باید توسط دولت ها، شرکت های بزرگ و سازمان های زیست محیطی غیر دولتی انجام شود. اما باید این نکته را در نظر گرفت که پول عامل محرک هر نظام اقتصادی بوده و تصمیمات فردی تعیین می کنند که پول در کجا هزینه شود. از این رو، با اتخاذ تصمیماتی سبز و حمایت از طرح های اقتصادی دوستدار محیط زیست، پول در حوزه های مناسبی هزینه شده و می تواند در اقتصادی سبزتر جریان یابد.
گزینه های بسیار زیاد و ساده ای برای حمایت از اقتصاد سبز وجود داشته و تصمیمات افراد در بخش هایی که در ادامه به آنها اشاره می شود، می تواند نقشی حیاتی در این زمینه ایفا کنند.
شیلات: ترویج شیوه های ماهیگیری پایدار از طریق انتخاب صید غذاهای دریایی به صورت پایدار می تواند در شکل دهی اقتصادی سبز تاثیرگذار باشد.
جنگل داری: با توجه به کاهش استفاده از محصولاتی مانند کاغذ که مرتبط با جنگل بوده و تولید آنها با استفاده از منابعی پایدارتر، در کنار حمایت از طرح ها و فعالیت های احیای جنگل می توانیم روند جنگل زدایی را کاهش دهیم.
حمل و نقل: کاهش استفاده از خودروهای تک سرنشین، افزایش استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی، پیاده روی و یا استفاده از دوچرخه می توانند نقش جشمگیری در کاهش غلظت آلودگی هوا ایفا کنند.
آب: با توجه به کمبود منابع آب شیرین، استفاده بهینه و عاقلانه از آب اهمیت بسیاری دارد. کاهش مصرف بی رویه آب در هنگام استحمام و یا شست و شوی ظروف، جمع آوری آب باران برای آبیاری گیاهان و برنامه ریزی زمان شست و شوی لباس ها در این زمینه موثر هستند.
کشاورزی: با خرید به موقع محصولات محلی، ارگانیک، و محصولاتی که از طریق شیوه های پایدار تولید شده اند، می توان به توسعه اقتصاد سبز کمک کرد.
تامین انرژی: افزایش بهره وری انرژی شخصی با خاموش کردن لامپ های اضافی و خارج کردن سیم وسایلی که در حالت استند بای قرار دارند، در کنار حمایت از توسعه منابع انرژی پاک و تجدید پذیر می توانیم به توسعه اقتصاد سبز کمک کنیم.
گردشگری: مسافرت های گروهی و استفاده از خودرو شخصی کمتر برای صرفه جویی در مصرف سوخت، کاهش استفاده از آب و انرژی و انجام خریدهای محلی نه تنها به جوامع محلی کمک می کند، بلکه تاثیرات منفی زیست محیطی گردشگری را نیز کاهش می دهند.
ضایعات و زباله: با کاهش، استفاده مجدد و بازیافت ضایعات در هر زمان ممکن می توان به توسعه اقتصاد سبز کمک کرد. کاهش استفاده از پلاستیک، بهره گیری از کودهای حاصل از ضایعات مواد غذایی و ایجاد جامعه ای با بهره وری منابع بالا از جمله مواردی هستند که می توانند مورد توجه قرار گیرند.
تولید و صنعت: حمایت از کسب و کارهایی که طرح های پایدار را در دستور کار خود قرار داده و سرمایه گذاری در گسترش استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر از جمله موارد موثر در توسعه اقتصاد سبز هستند.
در نتیجه، انتخاب های اقتصادی دوستدار محیط زیست سیگنال هایی را به تولیدکنندگان ارسال می کنند که مردم به رشد اقتصاد سبز علاقمند هستند. از این رو، تغییرات ساده در شیوه زندگی و عادات خرید می توانند از گذار به اقتصاد سبز و سیاره ای سلامت تر حمایت کنند. پس بیایید ما هم روز جهانی محیط زیست را با بر عهده گرفتن بخشی از مسئولیت ایجاد اقتصاد سبز جشن بگیریم.
منبع : http://www.poolnews.ir/fa/pages/?cid=63390 - كدخبر: ۶۳۳۹۰
نظرات شما عزیزان:
نویسنده: mannane
׀ تاریخ: پنج شنبه 22 فروردين 1392برچسب:,
׀ موضوع: <-PostCategory->
׀
درباره وبلاگ
به وبلاگ من خوش آمدید
ما همه سرنشينان يك كشتي هستيم؛ كشتي جهان كه گهواره و محل زيست و پرورش انسان است و اين نقش يگانه را براي خود حفظ كرده است. اما جنگ و تخريب طبيعت و محيط زيست دو تهديد اصلي براي اين كشتي و آينده بشريت محسوب مي شود. تهديداتي كه ريشه در تمايلات منفي دروني، فزون خواهي و برتري جويي بشر دارند و هر يك به تنهايي يا با هم مي توانند آينده دشوار و تاريكي را براي جوامع انساني رقم زنند. همانگونه كه تاكنون صدمات و ضررهاي جاني و مالي فراواني را بر بشريت تحميل كرده اند.